Friday, 10 May 2013

sebenarya saya isteri dia episode 5

Salam n Hai..,

huhu mcam mna ada tgk ssid ke tadi..? terubat rindu la dengan firash ngan syaf tue..? aku tahu korang yang ada tengok tu ekonfom senyum-senyum sendiri masa tengok kn kadang-kadang terkeluar jugak ketawa kan..? baik korang mengaku kalau tak aku kira 3...? hehhehe

ok la mari start review tuk episode 5 nhe.. ok sambung dari episode lalu di mana dorang terserempak masa beli baju tetiba pulak si syaf pening pastu jatuh, firash pun gelabah la terus jak dia ambik syaf yang kena pegang oleh si mie sedangkan jeles.. dia bawak syaf balik rumah mama..

besoknya msa kat kolej firash duduk sebelah mie yang sedang main ngan hp dia, drang pun ceta-ceta pastu firash kata kat mie kalau ngan syaf tak boleh pegang-pegang..hahah lucu kn firash arshad tue..,
Syaf, Firash dengan Mama balik kampung, on the way, syaf pening-pening pastu muntah mama dia drive lepas tue drang dua pulak duduk belakng.. syaf tertidur kat riba firash sampai la kampung..

malam tue firash masuk ke bilik syaf tapi kedapatan pulak denggan nenek, dia pun apa lagi bagi seribu satu alasan la kononnya ambik charger, sedangkn sorang guna i-phone sorang pulak guna nokia, mana la msuk..
bila msuk bilik firash nampak novel yang selalu dibaca oleh arwah farish, dibelek-beleknya buku tue terjumpa pulak gambar syaf ngan arwah farish.. tak sempat buat perhitungan ngan syaf nenek yang kat luar tue dah memanggil firash..

sayf yang termenung kat luar tue tetiba jer firash datang, siapa tak sentap kalau tetiba je kena tanya mengandung or tak.. dia bawa syaf gklinik tuk cek, tapi syaf tolak firash pulak kata 'baik kau ikt sebelum kau tak mengandung aku buat kau mengandung'  hahahaha lucu,

urine test pulak negatif, firash happy la sebab dia tak pegang dua status dalam usia yang muda ayah ngan suami..

benda semalam yang pasal novel tu tak settle lagi, so firash pun ikut syaf dlam stor then dia cakap la yang dia  tue oarang 'unpredictable' pastu siap ugut pulak dia tak bagi syaf ada lelaki lain. sayang la tue, tak gitu..?

firash yang tengah kopek kelapa tue tetiba tercedera pastu syaf pegi dekat dia tapi firash tolak, firash cakap 'tak apa pun bukannya mati, lagipun itu yang nak kan..?' BERSAMBUNG...

by the way korang kena tengok sendiri, kalau baca novel lagi best macam aku... cerita kat dalam novel lagi best..

selamat membaca uolls, n teruskan baca blog nhe k..

9 comments:

  1. macam best citer ni..tak baca lagi novel ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena la baca. kalau takda novel, online pun boleh kat sini: http://www.penulisan2u.my/tag/sebenarnya-saya-isteri-dia/
      atau baca review yang sya buat..

      Delete
  2. Cik akak datang nak jemput Join GA cik akak...


    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-bintang-mencari-cinta.html

    ReplyDelete
  3. anda di tag..

    http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/05/mei-topap-giveaway-by-cik-yaya.html

    ReplyDelete
  4. Minggu lps kak Nurul sempat tgk sikit2 sbb kejap tukar tv 2,anak nak tgk cite SPRM tv tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian nyer, best la epi mngu lepas... tengok kat tonton...

      Delete
  5. hi..saya dah lama sangat tak baca novel..tapi novel ni ade juga kat tv ye..,,macam menarik je nak follow..kat tv brape n pkul brape ye? c:

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best ceta nhe.. kat tv 3 jam 9 mlm setiap hari jumaat.. thanks sebab sudi baca review saya yang x seberapa nhe..

      Delete

klik tau iklan nie.. tq muahh