Saturday, 18 May 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia episode 6

Salam n Hai..,

amacam best episode semalam... bagi aku yang baru jak habis tengok kat tonton sangat best, super lucu n best sangat bila tengok si firash tue cemburu..hahaha  actually aku ada tegok semalam tapi sepuluh minit je tue pun sdh mahu habis... sadis kan..

sambungan last epi, firash sakit tangan ~saja mahu ingatkan~ syaf yang duduk ngan tok wan kat belakang tetiba mama kasi syaf minyak then buat signal supaya tengokkn firash.. firash pulak jual mahal last- last kena tinggal sorang, syaf nak tolong dia tapi alasan bagai sakit la konon padan muka kena ubat tangan sendiri..

malam tue syaf masak, pastu ambik loyang kat atas kabinet, firash yang lalu tue 'nak tolong tak?'
'boleh jugak kalau nak tolong' Syaf
'tolong la diri sendiri' Firash.. pastu dia ketawa

syaf jatuh dari kerusi si firash tue pulak tengok ngan ketawa jak bukannya tolong, tok wan sampai dia buat-buat x nampak syaf yang terjatuh.. bolehnya dia kata padan muka kat syaf.

semuanya kat ruang tamu tengah-tengah kemas tuk kenduri arwah farish esok, si Qimy pulak tiba-tiba datang apa lagi si firash tue memang x senang duduk la akalu qimy datang.. habis kenduri dorang bertiga pi melawat kubur syaf tinggal kat rumah..

bila dorang balik dari kubur rumah siap di kemas.. jeng-jeng tiba-tiba qimy bersuara pastu semua muka pun jadi tegang. apa lagi si firash..

syaf masuk blik firash minta maaf, siryes masa nha kan memang nampaak sangat si firash marah..
"awak sa.. saya nak minta maaf" Syaf
"kalau nak aku boleh bagi bukannya haram pun" Firash

syaf lepaskan tangan dia dari firash dan pegi tok wan yang panggil dia.. mama pulak nasihat kan syaf supaya jangan buat macam tue lagi..

doarang semua pi melawat rumah qimy, syaf ngan tokwan daoat duit dari gaji pertama qimy.. firash pun apa lagi memang tak keruan lah..

tengah-tengah baring kat katil masa tue jugak syaf sakit pinggang, bila dia keluar cari minyak firash ternampak then bawa syaf masuk bilik... firash tolog urutkan syaf bila firsh keluar dari bilik tok wan tunggu depan pintu.. haaahah kedapatan masuk bilik perempuan BERSAMBUNG...


note: tidak sabar tunggu next episode mesti best kan... sesiapa yang belum tengok tue, kena tengok ulangan kat tonton sebab episode nhe sangat lucu n super best sebab si firash cemburu.. oh ya btw janagan lupa baca novel nhe k, selamat membaca n teruskan mambaca..

10 comments:

  1. la semalam cik akak dah tengok eh..hihi...tunggu minggu depan...kata 13 episod je kan dik :)...tak sabar nak tengok dia orang bahagia...huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah adik dengar n baca memang sampai epi 13 je.. akak beli la novel dia, best tau..

      Delete
  2. dik boleh tolong buang word verification kat seeting komen tu.,..senang orang nak komen...kalau ada word tu payah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tdk pandai la kak.. cam na arh..? ajarkn..

      Delete
    2. Kak sdh remove word verification tue.. thanks for the suggestion...

      Delete
  3. Siapa sdh tengok promo tuk epi 7..? Tdk sbr tngu hari jumaat walaupn sdh tahu ceta nya...

    ReplyDelete
  4. Baru jak habis baca novel #ssid., ntah buat kali ke brapa ntah aku khatam... best uollss..

    ReplyDelete
  5. sweet jup kan!marah marah sayang,tak tahan tengok time perempuan tu sakit perut,jual mahal dengan laki tu,last ambil kau,sampai tertido and buka pintu,neneknya diluar. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tue... kalau kat dlm novel dia sampai t'tidur kat dalam bilik tue, syaf pulak sampai mimpi sebut nama mie lagii...

      Delete
  6. Guys sory erk maybe review tuk epi 7 lambt skit... blogger tgh holiday...

    ReplyDelete

klik tau iklan nie.. tq muahh