Monday, 1 June 2015

Diploma akaun

Assalamualaikum,

Huhu lamanya tak buka blog lamanya tak buat entry. Since habis plkn kn sibuk memanjang je ak ni langsung takde masa nak updet blog.

Dalam ak tak sedar nikan sebenarnya dah lama ak bercuti kat rumah.. since habis spm masuk plkn 2 bulan2 minggu pastu cuti memanjang sampai sekarang ni. Tipu la kalau cuti ak staright kan ada la ak masuk form 6 and for almost 2 weeks jak pastu ak quite sebab dapat tawaran masuk diploma.

Sebenarnya aku dapat diploma accountancy. Alhamdulillah untuk rezki ni. Aku langsung tak fikir akan dapat tawaran ni. Bila fikir balik ak beruntung dapat tawaran ni sebab ramai kawan nak ambik akaun tapi tak dapat ak pulak langsung tak terfikir nak masuk accounting field tetiba terjoin haha.

Aku takda basic akaun sebabnya background ak pure science. Dulu masa form3 ada la belajar perniagaan dan keusahawanan tapi sikit jak pasal akaun. Honestly ak tak terfikir nak masuk accounting ni sbb ak pettern yang tak minat mengira kalau bio tu boleh la. Tapi Allah dah bagi rezki dalam cabang akaun ni so jgn sia2 kn betul dak.

So sekarang ni ak nak nikmati cuti yang bersisa ni sebelum masuk politeknik sebabnya ak tau nanti sibuk memanjang dan ak nak struggle dan buktikan yang ak boleh dalam accounting ni.

Untuk lepasan macam ak ni kalau ada dapat mana2 tawaran tu fikir baik2 okey jangan lepas kan peluang. Nasihat aku jangan tinggalkan yang BAIK, untuk mencari yang TERBAIK, sebab yang BAIK tulah yang TERBAIK.. selamat menjadi pelajar semula kepada lepasan seangkatan ak hehe

Sunday, 22 February 2015

wishlist 2015

As salam 

Alhamdulillah for entering 2015. im bless that i could breathe and never to late for me to wish Happy New Year 2015. 

its been a long time im not posting entry and this is first entry in 2015. every year semua people akan ada azam baru right? and i also have azam for 2015. Azam mean wishlist. 

For this year i hope i can be a better person a better daughter for my parents a better sister for my brother a better students insyallah kalau ada rezki further study a better friend for my friendsss. And i hope hidayah and taufiq Allah for me supaya ak jadi hambaNya yang solehah. 

Insyallah apa jua azam kita akan terlaksana sekiranya ada kekuatan dan kesabaran andai kita terjatuh dan tersungkur di pertengahannya bangunlah dan terus kuat.

nuffnang